Nieuws en activiteiten

Kamperen

Ouderwijsavond (hoog) begaafdheid

Lees meer

!Jes training. Bij voldoende belangstelling start de Boei met een training voor kinderen en ouders die te maken hebben met een scheiding.

Het Brugproject

Echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor het gezin (en de omgeving).  Het roept bij veel ouders vragen op over de omgang met en opvoeding van hun kinderen. Voor kinderen staat hun wereld op de kop en gaat er veel veranderen.

De manier waarop ouders de scheiding aanpakken en verwerken, bepaalt voor een groot deel hoe het gaat met hun kinderen. Dit is voor ouders een grote verantwoordelijkheid in een periode waarin ze het toch al vaak erg moeilijk hebben.  Meedoen aan het ‘!JES het brugproject’ ondersteunt ouders en kinderen tijdens deze gebeurtenis. 

‘!JES’ staat voor Jij en scheiden, de brug is een metafoor voor de verbinding tussen kinderen en hun vader en moeder.  De training bestaat uit twee onderdelen.Een training voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar en een training voor de ouders van deze kinderen. De kinderen komen 8 keer bij elkaar en de ouders 3 keer. Het doel van de training is om de ontwikkeling van kinderen na een scheiding, zo goed mogelijk te laten verlopen waarin het contact met beide ouders behouden blijft. Daarom is het erg belangrijk dat beide ouders aan de training mee doen. 

Tijdens de training wordt er informatie  gegeven en vaardigheden aangeleerd. Deze helpen kinderen de extra taken uit te voeren, die echtscheiding vraagt. Ook wordt er gewerkt aan het omgaan met verschillende emoties, waaronder verdriet en gevoelens van verlatenheid. 

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Hetty Bos of Prisca Zeefat telefoon: 299 29 22

Gespreksgroep voor ouders met een kind met autisme

Lees meer

Training Sociale & Emotionele Vaardigheden

Heb jij dat nou ook,

• dat je het moeilijk vindt om vrienden te maken?
• dat je je onzeker of verlegen voelt?
• dat je soms (wordt) (ge)pest?
• dat je niet kan zeggen wat je wilt en voelt?
• dat je wel een grote mond hebt, maar dat je je eigenlijk heel alleen voelt?

Je bent zeker niet de enige! Maar het hoeft niet zo te blijven. Als je hier veel last van hebt, kun je er iets aan doen! Bijv. door mee te doen aan deze training.

Voor wie?

De  training wordt gegeven in twee groepen:

  • Groep 5 & 6 in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar
  • Groep 7 & 8 in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar.

Wat houdt de training in?

In een groep van max. 6 jongens en meisjes wordt gewerkt met een vast programma, waarin ook veel ruimte is voor iedereen persoonlijk. We praten veel in de kring, maar gaan ook aan de slag met opdrachten, rollenspellen en oefeningen, zoals:

  • vaardigheden aanleren om een bepaald probleem op te lossen
  • leren luisteren naar jezelf en naar anderen
  • leren zeggen wat je nodig hebt
  • leren complimenten geven en ontvangen
  • leren voor je mening uitkomen
  • het geleerde in praktijk brengen

Wat kun je met de training bereiken?

Je kunt vaardigheden leren om moeilijkheden te overwinnen. Je leert op te komen voor jezelf. Je leert te zeggen wat je wilt. Je voelt je hierdoor meer waard en daardoor soms ook minder eenzaam. Je wordt zekerder van jezelf en je kunt je contacten verbeteren. 

Wie zijn wij?

De training wordt gegeven door Prisca Zeefat. Er is geen verwijzing nodig. Er zal voor de start van de training een kennismakingsgesprek worden gehouden.

Deelname en kosten 

De training wordt 2 keer in een jaar gegeven en bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur op woensdagmiddagen. Na het kennismakingsgesprek wordt gekeken aan welke training je kunt deelnemen. De training wordt gratis aangeboden.

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Prisca Zeefat telefoon: 299 29 22

Kinderwens of zwanger? Stoppen met roken!

Lees meer

Hulp nodig of vragen?