Lang zullen ze leren

Lang zullen ze leren

We ontwikkelen ons door nieuwe dingen te leren. Vanaf de geboorte maken we stappen en sprongen die ons verder brengen. Eerst leren we lopen, praten, dieren herkennen, daarna fietsen, lezen en een computer gebruiken. Tot slot leren we te functioneren in de maatschappij: rekeningen betalen, zaken regelen en natuurlijk een beroep.

Wanneer we volwassen zijn lijkt het soms of we klaar zijn met leren. Eigenlijk is dat gek, want zolang je leeft, leer je; zelfs als je het zelf bijna niet doorhebt. Ons brein is geprogrammeerd om te blijven leren en ontwikkelen.

Veel van wat we leren gaat onbewust. We leren dagelijks van wat we zien en meemaken. Die ervaringen slaan we op en gebruiken we later weer om andere situaties te beoordelen. Wist je dat nog niet? Dan heb je dat nu ook weer geleerd!

Leren is niet alleen heel zinvol, het kan ook ontzettend leuk zijn. (Kleine) kinderen leren supersnel. Ze onderzoeken en ontdekken alles dat op hun pad komt. Als ouder is het soms bijna niet bij te benen. Daarom gaan we het deze maand hebben over leren. Hoe leer je? Wat is belangrijk? Wat niet? Van levenslessen tot rekenlessen. En waarom is er eigenlijk nog steeds geen school voor ouders?!

Heb je vragen over dit, of andere onderwerpen? Neem gerust contact met ons op.

Hulp nodig of vragen?